Passie in je Werk

Artikel: Passie in je werk

Vandaag ben ik nogal geschrokken.

Ik las in een artikel dat slecht 12 % van de werkende bevolking echt verliefd is op hun werk.   Die mensen zijn gelukkiger, succesvoller, productiever en creatiever dan mensen die niet bevlogen zijn, aldus Arnold Bakker, hoogleraar Arbeids- en Organisatiepsychologie.

En toen dacht ik: Daar ga ik dan met mijn ideaalbeeld dat er voor iedereen werk is waar je gelukkig van wordt.

Voor mij is nog steeds het beeld dat de meeste zelfstandigen enorm enthousiast zijn over hun werk, en dat dit bij mensen in een dienstverband niet altijd is. Maar ze zijn er wel, ik weet het zeker. De vrachtwagenchauffeur met zijn vrolijke filmpje op Facebook, de verkoper bij de Action die altijd fluitend zijn werk doet. Ik ben op zoek naar hun verhaal.

Vorige week was ik bij een bijeenkomst voor vrouwelijke ondernemers uit de regio. Ik vroeg of zij ook zulke mensen kenden, in dienstverband, die echt ambassadeur van hun werk zijn. Tot mijn grote verbazing werd daar nogal lauw op gereageerd. Nee, eigenlijk kende niemand zo’n enthousiaste werknemer.

Wil dat dan zeggen, dat niemand zijn werk met veel plezier doet? Ik hoop toch echt van wel. En ik ga op zoek om ze hun verhaal te laten doen.

Als je toch met passie je werk uit kunt voeren, dan krijg je veel positieve energie. En dat maakt dat je gelukkiger wordt.

Ben jij enthousiast over je werk, ken je iemand die vol passie over zijn of haar werk praat, of zie je wie dit uitstraalt? Laat het me weten! Ik ga graag in gesprek om te achterhalen waar je hart sneller van gaat kloppen.

Miranda Becx

Stappen Naar Werk

Altijd op zoek naar werk dat bij je past.