Schone schijn

Ooit ben ik gestart met mijn missie. Voor iedereen een baan met passie. Een baan waarin je gelukkig bent en je werk niet ziet als werk, maar als een prettig onderdeel van je leven.

 

Passie

Die missie had ik al lang, maar toen ik deze op papier noteerde en later op mijn website, had ik daar wel een persoon bij in gedachte. Als iedereen zoveel passie in het werk had als hij, nou dan waren we met zijn allen gelukkig en hoefde ik mijn missie niet meer uit te dragen.

 

Help

Wat als degene die je als ultiem gelukkig persoon ziet, je benadert? Hij las dat ik startte met mijn gratis online training. ‘Miranda, ik heb het helemaal gehad in mijn werk. Ik probeer van alles om een andere baan te zoeken, maar weet niet hoe ik nog aan moet pakken’.  En natuurlijk help ik dan, wat dat zit in mijn bloed.

Maar voor mijzelf draaiden de radertjes op volle toeren tijdens dat gesprek. Ik heb hem nog niet laten weten dat hij de basis is waarop ik in eerste instantie mijn werk uitdraag. Het voelde als ‘hoe kan dat, jij? Je moet je werk leuk vinden…’

 

Uitdaging

Ik heb er een paar dagen over nagedacht. Het is natuurlijk zo, dat je in een werkomgeving ook klaar kunt zijn. Hoeveel plezier je ook in je werk had, soms ben je toe aan een nieuwe uitdaging. Of je bent het niet meer eens met het beleid van je werkgever, of er komen en gaan zo veel verschillende collega’s, of… vul zelf maar in.

We gaan samen aan de slag. En we komen er wel uit. Ik weet zeker dat hij zijn passie weer terug kan vinden als bepaalde omstandigheden anders zijn dan voorheen. En voor mijn missie verandert het niets. Ik wil nog steeds dat iedereen gelukkig is in zijn werk! Het was goed om er weer even bij stil te staan.

Een fijne dag vandaag!

Miranda Becx