Mysterieus

Aan de zijlijn in het Pieter van den Hoogenband zwembad in Eindhoven. Wachtend tot mijn dochter aan de beurt is om haar zwemprestaties te laten zien, denk ik aan de avond ervoor.

Het concert van Niels Geuzenbroek

Het was een vrije zit en ik nam plaats in de buurt van de lichtman en geluidsvrouw. Door de lichtjes ging mijn aandacht naar hen. Echter naast de lichtman zat een andere man met een a4 kladblok op schoot.

Ik ben altijd op zoek naar mensen die plezier hebben in hun werk, en altijd nieuwsgierig naar wat het werk van mensen inhoudt. Dus ik was nogal gefocust op de man met het kladblok.

De gehele avond zat hij met zijn arm op de leuning zijn hoofd te ondersteunen. En de gehele avond zat er geen beweging in die man. Maar ineens, na ruim een uur was het zover. Hij ging schrijven of tekenen, dat kon ik niet goed zien, in zijn blok. Hij begon niet linksboven, maar rechts in het midden. En vervolgens ondersteunde hij zijn hoofd weer tot het allerlaatste liedje, hij maakte rechts nog een kleine aantekening.

Tijdens het eindapplaus bedacht ik dat ik het moest weten. Ik had twee vragen. 1. Wat is deze man in godsnaam aan het doen deze avond, wat is zijn functie? En 2. Vindt hij zijn werk leuk? De hele avond maakte hij een lege indruk.

En dan kan ik me niet inhouden, ik vraag het gewoon. Voordat ik me aan de goede kant had gewurmd  was hij al opgestaan en gauw verdwenen, op zijn rug zag ik nog staan: Van Dik Hout crew. De lichtman bleef over en keek me verbaasd aan. Tja, man met mysterieuze functie. Als je dit leest, laat het me even weten. Ik ben heel benieuwd wat jouw antwoord is op mijn twee vragen. En Niels Geuzenbroek als jij dit leest: ik vind het knap dat jij zo’n feestje kunt bouwen voor een statisch zittend publiek!

 

Miranda Becx

Stappen Naar Werk

Altijd zoekende naar mensen met plezier in hun werk!