Oefen je uitstraling (voor de spiegel)

Artikel: Oefen je uitstraling (voor de spiegel)

 

Deze titel kwam ik als tip tegen in een boek van een Belgische collega.

Aangezien ik dat nog nooit aan iemand geadviseerd heb, nodigde dat natuurlijk uit tot verder lezen…

 

Het doel van het oefenen van je uitstraling heeft te maken met zelfvertrouwen, en daardoor een positieve houding. In het artikel stond dat je een ‘deftige outfit moest kiezen, die past bij het bedrijf en de functie, maar waarin je jezelf ook goed voelt’. En even verder las ik: ‘Ga op de sollicitatie niet hangen, sta of zit fier en rechtop’.

Een deftige outfit is voor mij een outfit die passend is bij de werkgever waar je verschijnt. Vaak kun je op de website van de nieuwe werkgever al zien wat men wil uitstralen.

En: sta of zit fier en rechtop, daar moet ik wel mee lachen. Maar de bedoeling is duidelijk. Zorg ervoor dat je een geïnteresseerde indruk maakt.

 

Even terug naar het oefenen van je uitstraling voor de spiegel.

En daarbij mijn vraag: Hoe doe je dat?

Ga je dan in de outfit die je op je sollicitatiegesprek draagt voor de spiegel staan? Kijken of je jezelf fijn voelt in deze outfit? En laten zien aan jezelf dat je het kunt, dit sollicitatiegesprek? Wat zeg je dan tegen jezelf, hoe reageer je voor de spiegel?

Bij mij komen zoveel vragen op, dat ik nieuwsgierig word. Voor mijn eerstvolgende afspraak met een nieuwe klant ga ik het uitproberen.

Mocht jij het ook gaan testen, laat me weten wat je ervaringen hiermee zijn. Want als het helpt, is het een gouden tip voor mensen die doodnerveus naar een sollicitatiegesprek gaan!