Nederlandse Focusweken

Ik weet niet wat er de afgelopen weken aan de hand was bij nieuwsbriefschrijvend Nederland. Alle nieuwsbrieven die ik binnenkreeg in mijn mailbox, gingen over focussen. Filmpjes van mensen die ik op facebook volg, alles over focussen.

Het lijkt wel of deze weken de Nederlandse Focusweken waren.

En natuurlijk, de bedoeling was echt van iedereen, om ervoor te zorgen dat je gaat focussen om je doelen te bereiken.

 

Wikipedia

Ik heb het even opgezocht, volgens Wikipedia betekent focus: aandacht. Dus, zorg ervoor dat je jouw werk met volledige aandacht uitvoert.

Alleen wordt dat voor mij wel lastig met al die berichten in mijn mailbox. Doordat ik het woord tig keer voorbij zag komen, ontstond er een fikse allergie tegen ‘het’ woord.

 

Focus verlegd

Dus in plaats van de concentratie op mijn werk, werd de focus verlegd naar mijn mailbox. Wat krijg ik eigenlijk veel nieuwsbrieven binnen per week, dag, maand. En dezelfde berichten op verschillende mailadressen. Het werd tijd voor een grote email opruimactie. Daarnaast heb ik me van vele nieuwsbrieven uitgeschreven. Op Facebook heb ik een aantal pagina’s ontvolgd. Allemaal om wat rust te krijgen (om te kunnen focussen?).

 

Wat heeft dat met solliciteren te maken?

Wat betekent dat voor solliciteren? Wat heeft dat te maken met Stappen Naar Werk? Als je wilt gaan solliciteren, zorg ervoor dat je precies weet wat je wilt. Probeer dat duidelijk te krijgen. Dus: ‘iets met administratie’, is te algemeen. Of: ‘in de bouw’. Ja, en wat wil je in de bouw. Wat voor functie zoek je, hoeveel uur wil je per week werken, welke reisafstand is maximaal bereikbaar voor jou? Dat is focus 1.

 

Focus 2 is dat je vacatures gaat zoeken op één of twee websites die relevant voor je zijn. Werk je bijvoorbeeld in de gezondheidszorg, dan zijn er vacaturesites die gericht zijn op vacatures in de zorg.

Het heeft geen zin om je bij tien vacaturesites aan te melden en dan dagelijks de gehele dag achter internet te blijven zitten scrollen totdat er iets voorbij komt.

Focus heel concreet op de websites waarin je het meeste vertrouwen heb.

 

Focus 3.

Ga op zoek naar bedrijven waar je graag wilt solliciteren. Maak een top vijf  en ga deze bedrijven benaderen! Geef aan dat je geïnteresseerd bent. Door gesprekken te voeren kom je verder en krijg je veel meer informatie dan wat je op internet zou kunnen vinden.  Wie weet hoor je dat er wellicht binnenkort een vacature verschijnt!

 

Ik heb weer even genoeg aandacht gelegd op focussen. Hopelijk gaat mijn allergie tegen dit woord snel zakken.

Een fijne dag toegewenst!

 

Miranda Becx

Stappen Naar Werk

 

 

Weet je niet goed hoe je moet beginnen met solliciteren? Volg mijn gratis online training ’15 stappen om goed voorbereid te solliciteren’.