Rode Bordjes

Cijfers

Ken je die rode vierkante bordjes achter op vrachtwagens? Daarop staan cijfers.

Nooit zijn me die opgevallen. Totdat ik kon carpoolen met iemand die hardop de cijfers op de vrachtwagen van Shell ging voorlezen. Toen vertelde ik haar dat ik die bordjes echt nog nooit gezien had.

 

Berekening

Het blijkt dat de cijfers op die rode bordjes de uitkomsten zijn van een berekening. En toen werd het ingewikkelder, volgens mij houdt het in de hoeveelheid en sterkte van bepaalde chemische stoffen die in de vrachtwagen zitten.

Het werk van mijn carpoolster bleek het berekenen van de getallen die op die bordjes moeten komen. En op mijn vraag hoe ze daar terecht komt? Van origine is zij medisch analist en via omwegen daar beland.

 

Passie in het werk

Alweer iets geleerd. Over rode bordjes op vrachtwagens en het bestaan van functies die erbij horen. En op mijn zoektocht naar mensen die het werk dat ze uitvoeren leuk vinden, kan ik volmondig ja zeggen. Ja, ze vindt haar werk leuk. Dan hoort ze in ieder geval bij de 20% van alle werknemers in Nederland die echt positief is over het werk. Of ze echt passie voor haar werk voelt, daar zijn we niet aan toegekomen. Het verkeer op de weg liet het niet toe.

 

En jij?

Heb jij een bijzondere functie, of een geweldig leuke baan, of denk je; daar heeft Miranda nog nooit van gehoord? Laat het me weten, misschien schrijf ik over jou in mijn volgende blog!

 

Veel werkplezier toegewenst.

 

 

Hartelijke groet,

 

Miranda Becx
Ik help je in je zoektocht naar werk waar je gelukkig van wordt.

 

 

PS: deze blog heb ik een tijdje geleden geschreven. Ik wilde namelijk een foto van zo’n rood bordje toevoegen aan mijn verhaal. Laatst stond ik stil in de file bij Dordrecht, en zag mijn kans. Vrachtwagens met rode bordjes die voorbij reden. En al mijn foto’s lukten net niet. Ik heb het dus opgegeven. Vraag aan de vrachtwagenchauffeurs die mijn blogs lezen (ik weet dat die er zijn): wil je een foto maken van een rood bordje? Dan voeg ik ‘m toe aan deze pagina. Alvast bedankt voor je medewerking!